Pereiti į pagrindinį turinį

J. Ohmano obuolių pyragas (receptas)

2013-06-05 17:16
J. Ohmano obuolių pyragas      (receptas)
J. Ohmano obuolių pyragas (receptas) / Asmeninio archyvo nuotr.

Lietuvoje gyvenantis žurnalistas, vertėjas, dokumentinių filmų kūrėjas, filologas aktyviai dalyvavo, atstatant Lietuvoje nepriklausomybę, gerai pažino mūsų šalies žmones, jų papročius, istoriją, kultūrą. Tad Jonas populiaraus interneto naujienų portalo kaunodiena.lt skaitytojams pasiūlė, jo nuomone, lietuviams patiksiančio jo mėgstamo obuolių pyrago receptą.

Reikės:

250–300 g margarino,

miltų tiek, kad tešla būtų kaip šiek tiek sukietejęs statybinis glaistas,

4 šaukštelių cukraus,

3 vidutinio dydžio obuolių,

cukraus ir cinamono – pagal skonį.

Margariną sumaišyti su miltais ir į tešlą įberti 4 šaukštelius cukraus. Viską išminkyti. Tešlą pakloti pasirinktoje kepimo formoje, prieš tai jos dugną ištepus margarino liekanomis jo pakuotėje. Tuomet ant viršaus sužerti gabalais supjaustytus (apie 3–4 cm ilgio) obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu (pagal skonį). Kepti 12–15 min. 225 laipsnių karščio orkaitėje.

Tinka pyragą valgyti, paskaninus jį plakta, pagal skonį sutaisyta, grietinėle. Šis pyragas skanesnis antrą ar net trečią dieną po kepimo, laikant jį kambario temperatūroje.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų