Mėsos patiekalus galima ruošti ne tik su bulvėmis ar ryžiais, o paįvairinti garnyrą vaisiais ar uogomis. Labai šaunus ir gausus reikalingų medžiagų derinys – jautiena su slyvomis.
Reikės
1 kg jautienos,
300 g džiovintų slyvų,
5 lauro lapelių,
pusės galvos česnako,
2 šaukštelių kalendros,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Paruošimo būdas
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Jautieną nuplaukite ir nusausinkite. Česnaką supjaustykite riekelėmis ir prikaišiokite jų į mėsoje padarytus įpjovimus. Prieskonių grūstuvėje sugrūskite lauro lapelius, pipirus, druską ir kalendrą. Prieskonius pašildykite keptuvėje, kad paskleistų aromatą. Supilkite į aliejų, išmaišykite ir gauta mase ištrinkite mėsą.
Įkaitinkite sausą keptuvę ir greitai apkepkite mėsą iš visų pusių, paspausdami ją mentele. Ant folijos lapo sudėkite trečdalį slyvų, ant jų – mėsą. Tuomet ją iš šonų ir viršaus apdėkite likusiomis slyvomis. Sandariai užvyniokite foliją, dėkite į skardą, įpilkite truputėlį vandens ir dėkite į orkaitę (ji turi būti jau įkaitinta iki 220 laipsnių). Kepkite 15–20 min. Po to sumažinkite orkaitės kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie valandą.
Naujausi komentarai