Baklažanus, kaip, beje ir kitas, daržoves reikia mesti į verdantį marinatą, užvirti, sumažinti ugnį ir virti 10-20 min.
Žinoma, baklažanų skonis priklausys nuo to, kokį marinatą išvirsite. „greitam“ marinavimui tinka baltasis sausas ar pusiau sausas vynas, česnakas, krapai, aliejus, druska ir cukrus. 1 litrui vyno reikės 2-6 skiltelių česnako, šaukštelis susmulkintų krapų, šaukštas aliejaus, druskos ir cukraus pagal skonį. Vyną supilkite į puodą ir kaitinkite iki virimo, tada sudėkite 3-4 nuvalytus ir supjaustytus baklažanus. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite ne ilgiau kaip 15 min. Prieskonius dėkite tik tada, kai išjungsite ugnį. Išimkite baklažanus ir atšaldykite.
Vietoje vyno galite naudoti ir vyno actą, skiestą vandeniu (1 dalis vandens ir 2 dalys acto).
Kartu su baklažanais galite marinuoti ir svogūną, papriką ir aitriąją papriką.
Į marinatą galima dėti kelis šviežius arba džiovintus mėtos lapelius. Šie marinatui suteiks išskirtinį skonį.
Naujausi komentarai