Kaip idealiai iškepti otą Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip idealiai iškepti otą

2016-07-16 17:30
LRT

Prie Biskajos įlankos (Ispanija) įsikūrusio šeimos restorano „Elkano“ virtuvės šefas Aitoras Aregis atskleidžia ant žarijų idealiai iškepto oto receptą: žuvį jis skrupulingai renkasi iš vietos žvejų, kepa nenušveistą, o restorano klientams patiekia be garnyro.

Kaip idealiai iškepti otą
Kaip idealiai iškepti otą / Pixabay nuotr.

Dėl patiekalo patiekimo nesuklysta – 2015 m. „Elkano“ pelnė prestižinio „Michelin“ restoranų gido žvaigždutę.

„Labai svarbu gerai sutarti su žvejais. Jeigu nežinai, kas žvejojo, kur žvejojo, negali žinoti, ar žuvis tikrai gera. Jau daug metų vieni kitus pažįstame“, – sako A. Aregis.

„Elkano“ meniu priklauso nuo to, ką tą rytą pagavo žvejai. Virtuvės šefo teigimu, reikia žinoti, kur žuvis maitinosi, nes nuo to priklauso jos skonis – jeigu žuvis sužvejota netoli įlankos, vadinasi, ji – šviežia.

Be to, reikia atsižvelgti į sezoną, mat skirtingais metų laikais žuvies skonis keičiasi: ji visai kitokia prieš nerštą ir po jo.

A. Aregis prieš kepdamas žuvį persirengia, o jo marškiniai – švarutėliai, bet žuvies krepšelis atrodo kitaip.

„Jeigu nušveisčiau žuvį, gali įtrūkti žuvies oda ir kepant ant žarijų žuvis išsausėtų. Labai svarbu, kad kepant otą oda neįtrūktų“, – kulinarines subtilybes atskleidžia „Elkano“ šefas.

Elkano restorane otas patiekiamas be garnyro – jokių bulvių ir daržovių.

Daugiau apie oto kepimą ant žarijų – reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra