Dėl patiekalo patiekimo nesuklysta – 2015 m. „Elkano“ pelnė prestižinio „Michelin“ restoranų gido žvaigždutę.
„Labai svarbu gerai sutarti su žvejais. Jeigu nežinai, kas žvejojo, kur žvejojo, negali žinoti, ar žuvis tikrai gera. Jau daug metų vieni kitus pažįstame“, – sako A. Aregis.
„Elkano“ meniu priklauso nuo to, ką tą rytą pagavo žvejai. Virtuvės šefo teigimu, reikia žinoti, kur žuvis maitinosi, nes nuo to priklauso jos skonis – jeigu žuvis sužvejota netoli įlankos, vadinasi, ji – šviežia.
Be to, reikia atsižvelgti į sezoną, mat skirtingais metų laikais žuvies skonis keičiasi: ji visai kitokia prieš nerštą ir po jo.
A. Aregis prieš kepdamas žuvį persirengia, o jo marškiniai – švarutėliai, bet žuvies krepšelis atrodo kitaip.
„Jeigu nušveisčiau žuvį, gali įtrūkti žuvies oda ir kepant ant žarijų žuvis išsausėtų. Labai svarbu, kad kepant otą oda neįtrūktų“, – kulinarines subtilybes atskleidžia „Elkano“ šefas.
Elkano restorane otas patiekiamas be garnyro – jokių bulvių ir daržovių.
Naujausi komentarai