Pagaminote nuostabiai skanų tortą ar pyragą, tačiau jam trūksta estetinės išvaizdos? Ne bėda! Būdų papuošti desertus tikrai netrūksta. Štai siūlome vieną iš jų.
Reikės:
Šokolado (kiekis priklauso nuo jūsų torto didumo)
Sviestinio popieriaus
Šokolado burbuliukų, uogų, vaisių ar ko tik norite (puošti viršų)
Ruošimas:
Ištirpinkite dubenėlį šokolado mikrobangėje arba dubenėlyje, kaitiname verdančiame vandenyje.
Ištirpdytą šokoladą supilkite į specialų arba tiesiog jums patogų maišelį, iš kurio šokoladas tekėtų plona srovele.
Pasiruoškite kepimo popierių: jo matmenys turėtų būti tokie, kad jis apjuostų jūsų tortą (ar pyragą) ir būtų šiek tiek aukštesnis už jį.
Pasitiesę šią kepimo popieriaus juostą pilkite ant jo šokoladą per visą ilgį, vis raizgydami siaurus raštus. Negailėkite sluoksnių, tegul jei kryžiuojasi. Šokoladas per tą laiką po truputį ims stangrėti.
Išpylus visą šokoladą, kepimo popieriaus juostą dėkite aplink tortą (ar pyragą, priklausomai nuo to, ką gaminote) ir šiek tiek prispauskite, kad tvirčiau laikytųsi.
Dėkite pyragą į šaldytuvą porai minučių.
Išraukite tortą ir atsargiai nuimkite kepimo popierių. Torto viršų galite papuošti šokolado burbuliukais, vaisiais ar uogomis, nebijokite improvizuoti!
Naujausi komentarai