Pereiti į pagrindinį turinį

Kaitrios dienos meniu (praktiški patarimai)

2013-06-28 19:21
Kaitrios dienos meniu (praktiški patarimai)
Kaitrios dienos meniu (praktiški patarimai) / Shutterstock nuotr.

Pasak medikų, į juos per karščius labai dažnai kreipiamasi dėl sutrikusio virškinimo. Specialistai pataria, kokius maisto produktus rinktis ir kaip juos laikyti, kai už lango svilina kaitra.

Mažiau maisto, daugiau skysčių

Kai karšta, valgyti reikėtų mažiau, o skysčių vartoti daugiau. Pasak dietologų, temperatūrai pakylant dešimt laipsnių suvartojamų kalorijų skaičių reikia sumažinti 5-10 proc. tai reiškia ne tik mažiau valgyti, bet ir vartoti mažesnio kaloringumo produktus, pavyzdžiui, šaltas sriubas.

Geriausiai per kaitrą atgaivins paprastas vanduo. Beje, itin šaltas jis tik dar labiau didins troškulį, todėl skysčius geriau vartokite drungnus. Nepadės tokiu atveju ir saldūs limonadai ar gazuoti gėrimai. Vietoje riebios mėsos geriau rinkitės paukštieną. Valgykite daug termiškai neapdorotų daržovių ir vaisių. Ledus, kuriuose daug kalorijų, geriau keiskite vaisių plakiniais.

Šaldytuvo vasaros taisyklės

Vasarą karšta ne tik mums, bet ir produktams, nors jie ir guli šaldytuve. Tam, kad per karščius nesutiktų virškinimas, paisykite kelių produktų laikymo taisyklių:

Daržovių salotas šaldytuve galima laikyti 48 val. (teoriškai). Iš tikrųjų per tą laiką daržovės suteš ir taps neskanios. Todėl salotų gaminkite tiek, kad jas suvalgytume iš karto.

Jeigu salotose yra kiaušinio, mėsos, jūros gėrybių, jų tinkamumo vartoti laikas sumažėja iki 24 val.

Pieno produktus šaldytuve galima laikyti tiek, kiek nurodyta ant jų pakuotės. Tačiau jei pieną ar kefyrą per karščius pamiršote padėti į šaldytuvą ir jis kambario temperatūroje prastovėjo keletą valandų, vartoti jo nebegalima.

Mėsą ir žuvį šaldytuve galite laikyti 12 val., tačiau ji tampa nuodu vos 4 valandas pastovėjusi kambario temperatūroje.

Verta žinoti

Vasarą per karščius rekomenduojama valgyti produktų, kurių sudėtyje yra daug vandens:

Agurkuose – 96 proc.

Salierų – 94 proc.

Pomidoruose – 93 proc.

Špinatuose – 92 proc.

Melionuose – 91 proc.

Braškėse – 90 proc.

Papajose – 89 proc.

Greipfrutuose – 88 proc.

Apelsinuose – 86 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų