6–8 porcijoms reikės:
2 v. š. alyvuogių aliejaus;
1 svogūno;
1 raudos paprikos;
1 žalios paprikos;
3 skiltelių česnako;
žiupsnio druskos, pipirų;
2 a. š. džiovintų raudonėlių;
2 a. š. aitriųjų paprikų miltelių;
1 a. š. džiovintų čiobrelių;
1 a. š. džiovintų bazilikų;
1/2 kg kalakutienos;
1 skardinės (400 g) tamsių pupelių;
1 skardinės (400 g) šviesių pupelių;
400–450 g moliūgo;
400 g pomidorų;
400 g pomidorų padažo;
450 ml vištienos sultinio;
1 skardinės (285 g) kukurūzų;
1 nedidelės aitriosios paprikos.
Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Susmulkinkite svogūną, paprikas, sudėkite į puodą, apkepinkite, kol suminkštės. Smulkiai supjaustykite česnako skilteles, dėkite į puodą. Berkite druskos, pipirų, raudonėlius, aitriųjų paprikų miltelius, bazilikus ir čiobrelius. Gabalėliais supjaustykite kalakutieną ir dėkite į puodą, apkepinkite. Pupeles prieš dėdami į puodą nuvarvinkite. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą moliūgą, pomidorus, kukurūzus, susmulkintą aitriąją papriką, pilkite pomidorų padažą ir sultinį. Gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 2 valandas. Patiekite apibarstę sūriu ar su tortilijomis.
Naujausi komentarai