Pereiti į pagrindinį turinį

Karka su raugintais kopūstais ir bulvių koše

2015-12-06 08:00
DMN inf.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Shutterstock nuotr.

Galbūt ne visada turime pakankamai laiko namuose ruoštis ypatingus pietus. Tačiau savaitgalį, verta pasisukioti virtuvėje dėl gardžių, ant namų stalo garuojančių pietų.

Reikės

1 kg kiaulienos karkos,

150 g supjaustytų svogūnų,

750 g raugintų kopūstų,

4 juodųjų pipirų žirnelių,

2 lauro lapelių,

1 kg bulvių,

1/4 l pieno,

1 šaukšto sviesto,

4 kadagių uogų,

pagal skonį druskos,

pagal skonį tarkuoto muskato.

Gaminimas:

Karką dėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Suberkite 100 g supjaustytų svogūnų, sutrupintus lauro lapelius, pipirus ir virkite  1,5 val. Likus 30 min. iki virimo pabaigos, nupilkite 1/8 l karkos nuoviro į kitą puodą, sudėkite raugintus kopūstus, suberkite 50 g svogūnų, kadagių uogas ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Retkarčiais pamaišykite. Jei reikia, pasūdykite.

Bulves išvirkite, nupilkite vandenį ir sugrūskite. Pagardinkite karštu pienu, sviestu, druska ir muskatu. Prieš patiekdami, košę papuoškite pakepintais svogūnų žiedeliais. Vietoj bulvių košės labai tinka ir žirnių košė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų