Atėjus rudeniui, dažnai naudojamės proga ir lekiame grybauti. Pririnkus pilnas pintines grybų tenka pasukti galvą – ką gi šį kartą gardaus pasigaminus? Štai dar vienas įdomus receptas, kurį verta išmėginti.
4 porcijoms reikės
2 su lupenomis virtų bulvių,
saujos grybų,
1 agurko,
2 ridikėlių,
1 česnako skiltelės,
2 valgomųjų šaukštų smulkintų petražolių,
garstyčių,
alyvuogių aliejaus,
moliūgų sėklų,
aitriosios paprikos.
Paruošimo būdas
Bulves nulupti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti iki rusvos spalvos. Grybus apvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, jei grybai didesni, supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir taip pat apkepti. Agurką ir ridikėlius supjaustyti griežinėliais, susmulkinti česnaką ir petražoles. Viską išmaišyti su garstyčiomis, aliejumi ir pagardinti druska, aitriąja paprika ir moliūgų sėklomis.
Naujausi komentarai