Pereiti į pagrindinį turinį

Kava išsinešti: ir madinga, ir skanu

2009-05-30 16:35
Užuot klientus viliojęs geresnėmis kainomis, "Coffee Inn" tai daro gardesne kava.
Užuot klientus viliojęs geresnėmis kainomis, "Coffee Inn" tai daro gardesne kava. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Termometro stulpeliui kylant į viršų, kavą su savimi išsinešti pamėgę vilniečiai vis dažniau renkasi šaltą kavą, tarp jų ir gėrimą su šaldytomis mėtomis.

Viešbučiai, kavinės ir restoranai klientų sulaukia mažiau, nei norėtų, o ir tie, kurie užsuka, nelinkę plačiai atverti piniginių. Tačiau kavos išsinešti kultūra Vilniuje šaknis įleido taip smarkiai, kad sunkmetis kavos verslui kaulų nelaužo. Popieriniais kavos indeliais nešinų miestiečių galima pamatyti kiekvienoje sostinės gatvėje. Tinklas "Coffee Inn" įrodė, kad galima išlikti net nemažinant kainų.

"Visada buvome truputį nenuoramos ir partizanai. Lengvuoju keliu nenuėjome ir jokiu būdu nenorime veltis į žaidimus, kuriuos žaidžia didieji restoranų tinklai "Čili" ir "Fortas". Jie labai smarkiai pliekiasi kainų kare. Mano manymu, galiausiai dėl to nukenčia klientas. Nes taupymas turi blogų pasekmių: arba taupoma mažinant sudedamųjų dalių, arba darbo sąnaudas. Mes nemažiname atlyginimų barmenėms ir tikime, kad už gerą kavą klientas turi sumokėti", – kalbėjo vienas "Coffee Inn" įkūrėjų, save tinklo atmosferos vadu pristatantis Nidas Kiuberis.

Užuot klientus viliojęs geresnėmis kainomis, "Coffee Inn" tai daro gardesne kava. "Siekiame, kad kava būtų patiekiama su tam tikru emociniu užtaisu. Todėl dalyvaujame įvairiuose kultūriniuose, meniniuose projektuose. Tai kuria tam tikrą įmonės aurą. Bet svarbiausia, kad klientams nuolat siūlome išbandyti naujų rūšių kavą, susipažinti su receptais", – aiškino N.Kiuberis.

Jis pats drąsiai stoja už baro, kur gaminama kava, ir eksperimentuoja iš visos širdies. Lankytojai esą jau pamėgo kavą su gervuogių sirupu arba šaldytomis mėtomis.

"Dabar "užsikabinau" eksperimentuoti su tikrais prieskoniais, pavyzdžiui, man labai patinka kava su aitriosiomis paprikomis. Nuolat ieškome naujų receptų, pavyzdžiui, savaitės kavą visada išrandame su barmenėmis", – pasakojo N.Kiuberis ir pridėjo, kad klientai receptą kavai gali sukurti ir patys.

Užsukus į "Coffee Inn" kavines esą nebūtina žvalgytis į meniu – barmenės pasirengusios išpildyti visas kliento užgaidas: galima rinktis įvairius sirupus, prieskonius, kavą su mažiau pieno ar be putos. "Užtenka tik paprašyti: paruoškite man ką nors ypatinga ir unikalaus", – tikino N.Kiuberis. Tokia kava gaminama, žinoma, už specialią kainą.

Termometro stulpeliui kylant į viršų, žmonės vis dažniau renkasi šaltą kavą. "Nesutinku, kad lietuviai konservatyvūs. Priešingai, pastebėjau, kad jie drąsiai eksperimentuoja su skoniais", – džiaugėsi N.Kiuberis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų