Pereiti į pagrindinį turinį

Kepta vištiena su rikota ir graikiniais riešutais

2013-08-29 15:00
DMN inf.
Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti vištienos su graikiniais riešutais.

Reikės:

1 kg vištienos filė;

180 g rikotos sūrio;

žiupsnelio šviežio čiobrelio;

3 šaukštų alyvų aliejaus;

1 šaukšto sviesto;

3 česnako skiltelės;

2 saujos špinatų;

Saujelės graikinių riešutų;

Prieskoniai: druska, pipirai, raudonosios paprikos, karis ir universalūs prieskoniai vištienai;

Gaminimas:

1. Pasiruošiame vištieną. Apibarstome ją druska, pipirais ir marinuojame tol, kol padarysime rikotos užtepą vištienai;

2. Rikotą sudedame į indą ir sumaišome su susmulkintais čiobreliais. Dedame druskos ir pipirų. Nepamirškite paragauti, ar nieko netrūksta;

3. Nuo vištienos atsargiai nulupame odelę ( tačiau ne iki galo). Tepame ant mėsos rikotos užtepą ir uždedame odelę. Tą patį padarome su visais vištienos gabaliukais. Tuomet apibarstome priekoniais;

4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Vištieną dedame į kepimo indą ir pilame aliejuje. Tuomet įdedame česnako;

5. Dedame į orkaitę ir kepame apie 30min.;

6. Kol vištiena kepa, peiliu susmulkiname riešutus ir špinatus. Po 30 min kepimo į kepimo indą ant vištienos sudedame špinatus ir riešutus.Kepame dar 5min.;

7. Traukiame iš orkaitės ir patiekiame vištieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų