Jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti vištienos su graikiniais riešutais.
Reikės:
1 kg vištienos filė;
180 g rikotos sūrio;
žiupsnelio šviežio čiobrelio;
3 šaukštų alyvų aliejaus;
1 šaukšto sviesto;
3 česnako skiltelės;
2 saujos špinatų;
Saujelės graikinių riešutų;
Prieskoniai: druska, pipirai, raudonosios paprikos, karis ir universalūs prieskoniai vištienai;
Gaminimas:
1. Pasiruošiame vištieną. Apibarstome ją druska, pipirais ir marinuojame tol, kol padarysime rikotos užtepą vištienai;
2. Rikotą sudedame į indą ir sumaišome su susmulkintais čiobreliais. Dedame druskos ir pipirų. Nepamirškite paragauti, ar nieko netrūksta;
3. Nuo vištienos atsargiai nulupame odelę ( tačiau ne iki galo). Tepame ant mėsos rikotos užtepą ir uždedame odelę. Tą patį padarome su visais vištienos gabaliukais. Tuomet apibarstome priekoniais;
4. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Vištieną dedame į kepimo indą ir pilame aliejuje. Tuomet įdedame česnako;
5. Dedame į orkaitę ir kepame apie 30min.;
6. Kol vištiena kepa, peiliu susmulkiname riešutus ir špinatus. Po 30 min kepimo į kepimo indą ant vištienos sudedame špinatus ir riešutus.Kepame dar 5min.;
7. Traukiame iš orkaitės ir patiekiame vištieną.
Naujausi komentarai