Kepti ir troškinti pastarnokai Pereiti į pagrindinį turinį

Kepti ir troškinti pastarnokai

2014-10-10 16:00 diena.lt inf.
Kepti ir troškinti pastarnokai
Kepti ir troškinti pastarnokai / Shutterstock nuotr.

Pastarnokai – ypatinga daržovė, kuri dar laikoma prieskonių. Gausi gydomųjų savybių, eterinių aliejų, vitaminų. Jie ramina bei gerina virškinimą, tad kodėl gi jų nepasigaminus pusryčiams ar vakarienei? Siūlome pasigaminti labai gardų ir nesudėtingą patiekalą su šiomis daržovėmis.

Reikės

2 pastarnokų,

4 pomidorų,

2 svogūno ropučių,

aliejaus,

2 šaukštų miltų,

džiūvėsėlių,

pipirų,

druskos,

citrinų rūgšties,

krapų,

petražolių.

Paruošimo būdas

Pastarnokus išvirti pasūdytame ir truputį parūgštintame vandenyje. Išvirusius pastarnokus nulupti, supjaustyti griežinėliais, pavolioti miltuose ar džiūvėsėliuose ir kepinti įkaitintame aliejuje, kol pagels.

Svogūnus supjaustyti žiedeliais ir taip pat pakepinti aliejuje, kol pasidarys skaidrūs. Ant jų sudėti skiltelėmis supjaustytus nuluptus pomidorus arba pomidorų tyrę, paskaninti prieskoniais, druska ir uždengtame puode patroškinti.

Ištroškintą daržovių masę sudėti ant keptų pastarnokų, apibarstyti smulkiai supjaustytais krapais ar petražolėmis ir patiekti į stalą.

Keptus pastarnokus galima valgyti kaip atskirą patiekalą pusryčiams ar vakarienei. Pietums galima patiekti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra