Jeigu šaldytuve tik saldus varškės sūris, kuris šiam vakarui prie vyno visai netinka... Išsikepkime sūrį su prieskoniais!
Prireiks:
Aliejus, 1 v. šaukšta;
Majonezas, 2 v. šaukštai;
Česnakas, 3 skiltelės;
Druska, pagal skonį;
Kmynai, 50 g.;
Malti pipirai, pagal skonį;
Bazilikas, pagal skonį;
Gaminimas:
Vyrui nepatinka saldus varškės sūris? Ne bėda! Iškepsime varškės sūrį su prieskoniais taip, kad jis tiks ir prie alaus, ir prie vyno.
Pasiruošiame padažą: nedideliame dubenyje sumaišome majonezą, druską, šaukšą aliejaus, smulkintus česnakus, šviežiai maltus aitriuosius pipirus, smulkintus baziliko lapelius (arba džiovinto baziliko), kmynus (galika šiek tiek pakapoti juos – suteiks daugiau aromato).
Mėgstantiems aštrius patiekalus: galima pridėti aitriosios paprikos prieskonių.Aptepkime varškės sūrį padažu ir palaikykime keletą valandų, kad prieskoniai ir aromatas suteiktų sūriui savito skonio.Sūrį dėkime suvyniokime į foliją ir kepkime orkaitėje, įkaitintoje iki 160-170 laipsnių apie 30 min. Sūris gali išsilydyti, todėl atidžiai prižiūrėkime, ir jam išsilydžius išjunkime kaitrą.
Skanaukime sūrį prie vyno arba alaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai