Suktinukai – estetiškai atrodantis ir gardus mėsos patiekalas, kuriam paruošti daug laiko nereikia. Tai puikus pasirinkimas šventiniams pietums – na ir kodėl reikėtų prie pagrindinio patiekalo praleisti visą dieną? Juk galima ne mažiau dėmesio skirti užkandžiams ir desertui… Ką gi, mažiau kalbų – daugiau darbų!
Sudėtinės dalys:
Kiaulienos faršas, 500 g
Kumpis, 100 g
Svogūnas, 1 vnt.
Malti pipirai, žiupsnelis
Druska, žiupsnelis
Čiobreliai, žiupsnelis
Petražolės, žiupsnelis
Gaminimas:
Svogūną apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus, paskrudiname iki švelniai įrus. Atvėsiname.
Kiaulienos faršą šiek tiek pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais (kitais mėgstamais prieskoniais) bei žalumynais (petražolės, čiobreliai, salieras). Į mėsą įmaišome kepintus svogūnus.
Ant švaraus stalviršio ištiesiame rūkyto kumpio juostelę, paskirstome 1cm storio faršo mišinio per visą ilgį, peiliu priplojame prie kumpio juostelės. Suvyniojame į suktinuką ir persmeigiame mediniu smeigtuku, kad neišsileistų. Taip paruošiame visus suktinukus ir sudedame į kepimo formą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 min. Gero apetito!
Naujausi komentarai