Jei norite natūraliomis spalvomis švytinčių margučių, reikėtų atkreipti dėmesį į šiuos patarimus: geriausia taip dažant naudoti naminius kiaušinius, nes jų lukštas tvirtesnis. Virti pamažu, kad lukštas nesuskiltų.
Violetiniai. Į karštą vandenį pamerkti žibuoklių žiedų ir palaikyti per naktį. Įpylus į vandenį šiek tiek citrinų sulčių žibuoklių vandenyje verdami kiaušiniai nusidažys levandų spalva.
Žali. Į mišinį, skirtą violetinei spalvai gauti, įberti šaukštelį sodos arba įmesti špinatų ir virti.
Rusvi. Kiaušinius sudėti į vandenį, kuriame gausu geltonų svogūnų lukštų – kuo tamsesnis kiaušinio lukštas, tuo bus intensyvesnė verdamo kiaušinio spalva.
Raudoni. Kiaušinius virti vandenyje, kuriame gausu raudonų svogūnų laiškų.
Mėlyni. Į 0,5 l vandens įpilti 6 šaukštus acto, pridėti pjaustytų raudonųjų kopūstų ir kelis virtus kiaušinius. Skystyje laikyti per naktį.
Tamsiai ruda. Kiaušinius virti stiprioje kavoje arba pamerktus į vandenį su geležies rūdimis.
Žemės spalvos. Galima naudoti burokėlius, ąžuolo, juodalksnio žieves, beržų lapus, šieno pakratus, įvairias uogas.
Geltoni. Į karštą vandenį įberti 2 – 3 šaukštus geltonojo imbiero miltelių. Verdant kiaušinius, geltona spalva intensyvės.
Naujausi komentarai