Kiniškai paruošta vištiena sočiai vakarienei. Ir vyšnaitės, vyšnaitės, vyšnaitės!
Sudėtinės dalys:
Vištiena, 500 g
Žirniai, 150 g
Morkos, 150 g
Raudonoji paprika, 1 vnt.
Svogūnas, 1 vnt.
Miltai, 4 v. šaukštai
Krakmolas, 2 a. šaukšteliai
Sojos padažas, 5 v. šaukštai
Česnakas, 2 skiltelės
Čili pipiras, 1/3 vnt.
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
Druska, pagal skonį
Medus, 1 v. šaukštas
Vištienos sultinys, 1/2 stiklinė
Vyšnios, 1/2 stiklinė
Ryžiai, 300 g
Imbieras, pagal skonį
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
Keletą valandų prieš ruošiant patiekalą, supjaustome vištienos krūtinėlę nedideliais gabalėliais ir užpilame marinatu (šaukštas sojos padažo, žiupsnelis druskos, maltų pipirų, smulkinta česnako skiltelė, šlakelis citrinos sulčių), išmaišome ir padedame į šaldytuvą;
Polietileniniame maišelyje išmaišome miltus (5 šaukštus) ir krakmolą (1 a. šaukštelis). Į maišelį dedame vištieną, užsukame ir gerai pakratome, kad vištienos gabalėliai apliptų. Gerai įkaitiname keptuvę, dedame vištienos gabalėlius, pavatome, kad visos pusės apkeptų. Apkeptus gabalėlius dedame į kepimo indą ir pašauname į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, kad ten būtų šiltai ir tuo pat metu dar pakeptų;
Nuplauname ir užkaičiame virti plikytus ryžius;
Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną, papriką, čili papriką (kas nemėgsta aštriai, 1/3 pipiro be sėklyčių), skiltelę česnako, šiek tiek gerai susmulkinto imbiero šaknies (1 cm), tuomet suberiame morkas ir žalius žirnelius, 5 min. patroškiname. Stiklinėje išmaišome 4 šaukštus sojos padažo, šaukštą citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šaukštą medaus, pusę stiklinės vištienos sultinio. Supilame į keptuvę kartu su vyšnaitėmis be kauliukų. Maišome beveik iki užvirs, tuomet supilame šaukštelį krakmolo ištirpinto vandenyje (1/4 stiklinės).
Patiekiame kinišką vištieną sumaišę vištienos gabalėlius su daržovėmis arba atskirai.
Gero apetito!
Naujausi komentarai