Šildanti morkų ir kokoso pieno sriuba – lengva paruošti, o rezultatas patenkins išrankiausią skonį. Gaminame namuose.
Sudėtinės dalys:
Morkos, 7 vnt.
Daržovių sultinys, 7/2 stiklinės
Kokosų pienas, 400 ml
Imbieras, 1 v. šaukštas
Karis, 1 a. šaukštelis
Čili prieskoniai, 1/2 a. šaukštelis
Čiobreliai, pagal skonį
Svogūnas, 1 vnt.
Druska, žiupsnelis
Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas:
Šiandieną papildome sriubų-favoričių sąrašą! Rytietiška virtuve alsuojanti ir tris pojūčius – saldumą (morkos ir kokosų pienas), aštrumą (imbieras, čili prieskoniai), švelnumą (kokosų pienas) – apjungianti sriuba jau garuoja ant stalo. Pamatysite, paruošti itin lengva!
Morkas nuplauname ir nuskutame, supjaustome 1 cm griežinėliais (turėtume pripjaustyti ne mažiau kaip 6 stiklines). Į puodą supilame daržovių sultinį ir dedame ant vidutinės kaitros, kad neskubėdamas užvirtų.
Tuo metu keptuvėje apkepame vieną smulkintą svogūną (iki suminkštės), pridedame griežinėliais pjaustytas morkas (dar 5 min.) ir baigiant – šaukštą gabalėliais smulkintos imbiero šaknies.
Daržovių sultiniui puode užvirus, sudedame į jį keptuvės turinį. Pagardiname kaupinu a. šaukšteliu kario, puse a. šaukštelio malto čili prieskonio, žiupsneliu šviežio arba džiovinto čiobrelio, druska ir pipirais. Supilame kokosų pieną. Verdame apie 15-20 min. kol išvirs morkos.
Sriubos skystį nupilame į atskirą puodą. Tirštimą sutriname el.trintuvu ir sriubos skystį supilame atgal. Puodą statome ant viryklės (vidutinės kaitros) ir maišant užverdame. Sriuba paruošta!
Naujausi komentarai