Gian Luca niekada nenustoja stebinti: jis druską ir pipirus žada pakeisti ančiuviais. Kai šeštadienį 9.30 val. žiūrovai pamatys, kaip virtuvės šefas Ali Gadžijevas nekantravo paragauti, tikrai susigundys išbandyti charizmatiškojo italo pasiūlytus gaminimo triukus ir savo virtuvėse. Smagiai pasidarbavę ir užkandę, laidos vedėjai pereis, anot Ali, prie linksmiausios dalies – deserto. Konditerijos šefas taip pat įneš savų improvizacijų ir patį tradiciškiausią prancūzišką desertą pagamins savaip: pistacijų krembriulė (creme brulee) su greitai pagaminamais braškių ledais.
Naminė pasta su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
Reikės:
200 g kvietinių miltų
100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
500 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
2 apelsinai
2–3 ančiuvių filė gabaliukai
1 skiltelė česnako
Alyvuogių aliejus kepimui
Švieži mėtos lapeliai
Gaminimas. Apelsinus nulupti peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Žievelę taip pat supjaustyti smulkiomis juostelėmis. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs. Tada sudėti kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepti. Suversti apelsinų kubelius, gerai išmaišyti ir ir patroškinti 5 minutes. Suberti apelsinų žieveles ir vėl keletą minučių patroškinti. Išjungti kaitrą.
Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į kurią supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis. Virti 2–3 min. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę vėl padėti ant ugnies, suversti į ją pastą, gerai išmaišyti ir porą minučių pakaitinti. Patiekti su šviežios mėtos lapeliais. Jei reikia pabarstyti šviežiai malta druska ir pipirais.
Pistacijų krembriulė su braškių ledais
Reikės:
Krembriulė:
300 g grietinėlės
100 g pieno
180 g kiaušinių trynių masės (9 tryniai)
60 g cukraus
30 g pistacijų pastos
50 g cukraus karamelizavimui
Ledai:
500 g šaldytų braškių
500 g grietinėlės
50 g cukraus pudros
Gaminimas. Kartu puode užvirti grietinėlę ir pieną. Kambario temperatūros kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įdėti pistacijų pastos ir dar kartą perplakti. Nuolat maišant po truputį su pauzėmis pilti užvirusį grietinėlės ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, kurią supilti atgal į puodą ir pastatyti vėl ant ugnies. Maišant kaitinti iki pradės garuoti. Tada nukelti nuo ugnies ir išpilstyti masę į norimus indelius. Indelius sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Iškepusią atvėsinti, apibarstyti paviršių cukrumi ir karamelizuoti.
Šaldytas braškes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su krembriulė.
Naujausi komentarai