Anot visų mūsų mylimos Rūtos Meilutytės tėvelio Sauliaus, pats efektyviausias kulinaras ir kartu klastingiausias sveikos mitybos priešas yra alkis, nes tada žmogus šlamščia viską, kas papuola po ranka. Ilgainiui taip prastai maitintis tampa per brangu, nes nėra tokių pinigų, kuriais galima būtų nusipirkti prarastą dėl tokios mitybos sveikatą – kiekvieno žmogaus brangiausią turtą. Vis dėlto, norint sveikatą išsaugoti, nebūtina maitintis prabangiai. Svarbiausia – sveikai.
„Rūta galėtų pasiūlyti vieną kitą ypatingesnį receptą, pvz., daigintų kviečių duonelės, pagardintos įvairiais vaisiais, vištienos suktinukų, įdarytų razinomis ir/ar riešutais, bet nei aš, nei ypač Rūta, deja, neturime laiko tokioms kulinarijos įmantrybėms. Tad neapsimesdami, kad gaminame tai, ko iš tikrųjų jau seniai nebegaminame, galime pasiūlyti salotų receptą. Nežinau, ar galima tai vadinti receptu, tačiau jis yra kasdienio Rūtos meniu kūrybiška dalis, priklausanti nuo skrandžio nuotaikos ir prekiautojų daržovėmis bei kitais produktais pasiūlos“, – rašė iš Plimuto (Anglija) Saulius Meilutis.
Jis išvardijo Rūtos salotų sudedamąsias dalis: jaunų špinatų lapeliai, brokolinis kopūstas, paprika, pomidorai, avokadas, greipfrutas, razinos, riešutai (graikiniai, migdolai), obuoliai, svogūnų laiškai, aliejus (sėmenų, kanapių), moliūgų ir/ar saulėgrąžų sėklos, citrinų sultys, liesa grietinė arba jogurtas. „Žinoma, obuoliai su pomidorais ar razinos su svogūnų laiškais nelabai dera, o aliejaus ir jogurto mes irgi nemaišome, – patikslino receptą S.Meilutis. – Vis dėlto, kūrybiškai naudojant minėtas sudedamąsias dalis, įmanoma paruošti skaniausias salotas – kaip iš trisdešimt dviejų lietuviškos abėcėlės raidžių galima parašyti nuostabiausias eiles.“
Anot S.Meilučio, reikia pripažinti, kad ir lanksčiausia kūryba, ruošiant maistą, kartais virsta priverstine rutina, nes Rūtos mityba – jos sportinio režimo dalis. „Todėl savo kūrybinį potencialą, gamindami maistą, atgaiviname, pvz., pomidorais su svogūnais, pipirais, druskyte ir grietine arba virtų burokėlių su raugintais agurkėliais salotomis. Čempionai – normalūs žmonės, todėl Rūta labai mėgsta paprastą maistą: juodą duoną su sviestu ir medumi, varškę su česnakais ar paprasčiausią, ech, raugintų kopūstų sriubą“, – vardijo S.Meilutis ir linkėjo visiems „Kauno dienos“ skaitytojams sveikai maitintis ir būti geros nuotaikos.
Naujausi komentarai