Pereiti į pagrindinį turinį

Laukiant Kaziuko mugės šefai siūlo pasigaminti ne tik meduolių

2020-02-28 15:15
DMN inf.

Šį savaitgalį kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“ Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas ruošis Kaziuko mugei.

Prieš šią šventę dažnai pritrūkstame idėjų, ką pasidaryti kartu su vaikais, kurie nori dalyvauti mugėje mokykloje ar darželyje. Taigi Ali kaip tik jums ir pasiūlys išsikepti tradicinius meduolius, kurie bus ne tik labai skanūs, bet ir smagiai praleisite laiką kartu su šeima, kol meduoliai bus pilnai paruošti.

Taip pat neliks pamiršti ir mėsos gerbėjai. Gian Luca paruoš nuostabų jautienos kepsnį tešloje. 

Virtuvės šefai kviečia susitikti šeštadienį 9 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Jautienos kepsnys tešloje

Jums reikės:

    • 800-900 g jautienos nugarinės arba išpjovos

    • 400 g pievagrybių

    • 200 g plonai pjaustyto vytinto kumpio

    • 2 skiltelių česnako

    • 200 ml balto vyno

    • 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos

    • 1 kiaušinio

    • Druskos

    • Pipirų

    • Persilade prieskonių

    • Alyvuogių aliejaus

Gaminimas. Nugarinę nuvalyti, kad neliktų plėvelės ir kremzlių. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti iš visų pusių, kad jautiena viduje liktų sultinga. Stambiai supjaustyti pievagrybius ir apkepinti keptuvėje kartu su česnaku. Supilti vyną, pagardinti druska, pipirais, persilade prieskoniais ir patroškinti, kol nugaruos skystis. Grybus su česnaku (be skysčio) sudėti į trintuvą ir susmulkinti.

Ant sluoksniuotos tešlos lakšto dėti vytinto kumpio riekeles, paliekant tešlos šonus tuščius. Ant kumpio paskleisti grybus. Ant viršaus dėti jautienos nugarinę ir pilnai uždengti tešla. Taip pat mėsa turi pilnai pasidengti vytintu kumpiu su grybais. Kad tešla neatliptų, kraštus aptepti kiaušinio plakiniu ir užlipdyti. Tešlos perteklių nupjauti. Viršų galima dekoruoti tešlos juostelėmis ir viršų taip pat aptepti kiaušinio plakiniu.

Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-45 min. (priklausomai nuo mėsos dydžio). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasiekia 58°C.

Tradiciniai meduoliai

Tešlai reikės:

4 anyžiaus žvaigždelių

2 lazdelių cinamono

6-8 gvazdikėlių

70 g medaus

5 šaukštų cukraus

50 g sviesto

2 kiaušinių

320 g miltų

12 g sodos

20 g acto

Glazūrai reikės:

Cukraus pudros

Citrinos sulčių

Gaminimas. Kad meduoliai būtų ypatingo skonio, rekomenduojama prieskonių mišinį susimalti patiems. Malimui geriausia naudoti kavamalę. Joje sumalti anyžių, cinamoną ir gvazdikėlius. Gautus prieskonius būtina persijoti, kad liktų kuo smulkesnė frakcija. Medų šiek tiek pašildyti su cukrumi ir sviestu. Masę atvėsinti, kad būtų kambario temperatūros. Į ją įmušti du kiaušinius ir gerai išmaišyti su šluotele. Actą sumaišyti su soda ir įmaišyti į tešlą.

Miltus sumaišyti su žiupsneliu prieskonių, supilti į skystą masę ir gerai išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Kočioti maždaug 4-5 mm storio iš išspausti norimomis formelėmis. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 12 min. Norimą kiekį cukraus pudros maišyti su citrinos sultimis, kol gausis tiršta masė, tinkama glazūravimui. Ją supilti į konditerinį maišelį, nukirpti viršūnėle ir dekoruoti atvėsusius meduolius.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų