Šįvakar siūlome pasigaminti itin gardaus lavašo su varškės įdaru, kuriam reikės:
300 g varškės;
1 vnt. lavašo (apie 25 x 50 cm);
krapų, pagal skonį;
5 vnt. krabų lazdelių;
10 vnt. juodųjų alyvuogių;
1 skiltelės česnako;
2 v. šaukštų majonezo;
2 v. šaukštų grietinės;
1 v. šaukšto garstyčių;
1 v. šaukšto Barbecue padažo;
maltų pipirų, pagal skonį;
druskos, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Dubenyje šakute pertriname varškę, kad neliktų stambių gumulėlių;
2. Suberiame: smulkintus šviežius krapus, smulkintas alyvuoges, itin smulkiai susmulkintą česnako skiltelę. Pabarstome šviežiai maltais pipirais;
3. Krabų lazdeles suplėšome plonais išilginiais siūlais;
4. Gaminame padažą: keletą šaukštų majonezo, keletą šaukštų grietinės, šaukštą barbecue padažo, šiek tiek garstyčių padažo – viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais;
5. Ant stalo ištiesiame lavašą, paskirstome ant jo padažą, tuomet – varškės įdarą. Tolygiai išdėliojame suplėšytas krabų lazdeles. Dailiai ir atidžiai susukame lavašą. Susuktą lavašą su įdaru padedame į šaldytuvą keletui valandų, kad įdaras įsigertų į lavašą;
6. Supjaustome 1 cm griežinėliais ir valgome.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai