"Lokio" virtuvėje – žvėrienos aromatai Pereiti į pagrindinį turinį

"Lokio" virtuvėje – žvėrienos aromatai

2009-08-01 23:59
Receptas: šernienos kepsnį siūloma patiekti prie bulvių košės su špinatais.
Receptas: šernienos kepsnį siūloma patiekti prie bulvių košės su špinatais. / Mindaugo Ažušilio nuotr.

"Raudonų plytų statinyje su arkomis skamba fleitos ir akordeono garsai. Patiekalai – tradiciniai", – taip restoraną "Lokys" savaitgalio priede "How to Spend it" kovą pristatė "Financial Times" žurnalistas Nickas Haslamas.

Klaidžiodamas gatvių labirintais giliai senamiestyje svečias iš užsienio kaktomuša susidūrė su prieš akis plazdančia vėliava, ant kurios – lokio atvaizdas. Iš XV a. statyto pastato, per šimtmečius išlaikiusio architektūros stilistiką, sklido kepamos žvėrienos kvapas. "Maistas gaminamas pagal tradicinius receptus. Kol klientai gėrisi autentiška aplinka, virtuvės šefas pluša gamindamas geriausią medžiotojų laimikį", – atkreipė dėmesį N.Haslamas.

Pasivaišinti žvėrienos patiekalais restoranas "Lokys" kviečia ir vasarą. "Pačia geriausia mėsa laikoma stirniena. Siūlome paragauti du iš jos pagamintus patiekalus. Turime šernienos ir net putpelės mėsos", – apsilankyti restorane ir išmėginti "Lokio" virtuvę ragino direktorius Evaldas Keršulis.

Restorano valgiaraštis patikrintas: yra ir tokių patiekalų, kurie "Lokio" virtuvėje gaminami jau daugiau nei dešimt metų.

"Pastebėjome, kad užsieniečiai, apie mūsų restoraną girdėję teigiamų atsiliepimų, į jį atsiveda lietuvius. Tai nauja tendencija", – pasakojo "Lokio" šeimininkas ir atkreipė dėmesį, kad rami restorano aplinka tinka ir šeimos vakarienei, ir verslo pietums.

"Tai vieta žmonės, mėgstantiems gerą maistą", – virtuvės pranašumus akcentavo E.Keršulis.

Vasarą restorane skamba lietuviško folkloro muzika. "Norime sukurti vientisą interjero ir aplinkos stilių", – sakė direktorius.

Šernieną ištrinti žvėrienai skirtais prieskoniais, dėl kvapo įberti žiupsnelį mairūnų, raudonėlių, kadagio uogų, peletrūnų. Galima pašlakstyti aitriųjų paprikų ar sojos padažu. Prieskoniais įtrintą mėsą užpilti raudonuoju vynu ir palaikyti 4–6 valandas. Paskui mėsą 10–15 minučių pakepti ant grotelių.

Restorano "Lokys" virtuvės šefė Nijolė Jurkevičienė prie šio patiekalo rekomenduoja bulvių košę su špinatais. Garnyrui tiktų karštu vandeniu nuplikyti pomidorai ir ant sviesto pakepti cukinijos griežinėliai, pagardinti prieskoniais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra