Moliūgų duona Pereiti į pagrindinį turinį

Moliūgų duona

2014-11-07 13:00
Moliūgų duona
Moliūgų duona / Shutterstock nuotr.

Iš daržovių galima pasigaminti ne tik troškinius bei sriubas, kaip dažniausiai esame pratę, bet ir įvairius kepinius. Artėjant savaitgaliui siūlome moliūgų duonos receptą.

Reikės:

250 g moliūgo,

100 g sviesto,

100 ml pieno,

1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero,

1/4 arbatinio šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,

miltų,

1/4 pakelio šviežių mielių,

1 šaukšto cukraus,

1 šaukšto druskos,

1 kiaušinio, vandens.

Moliūgą supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu, kad kiek apsemtų. Virkite apie dvidešimt minučių. Tuomet visą masę sutrinkite, įberkite imbiero, kvapiųjų pipirų.

Supilkite pieną ir įdėkite 50 g sviesto. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Palikite atvėsti. Mieles ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį. Supilkite moliūgų masę. Po truputį berkite miltus ir minkykite vientisą, prie delnų nelimpančią tešlą. Ją palikite valandai pakilti. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Iš pakilusios tešlos suformuokite kepalėlį ir dėkite į formą. Tešlą aptepkite išlydytu sviestu ir šaukite į neįkaitintą orkaitę. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Duonai iškepus, ją dar aptepkite išlydytu sviestu ir dar kelias minutes palaikykite orkaitėje. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra