Ruduo – metas, kada ne tik mėgaujamės daržo gėrybėmis, bet tuo pačiu ruošiamės ir žiemai. Virtuvėje plušame ruošdami užtepėles, marinatus ar gardžias uogienes. Siūlome desertinį meniu paįvairinti ir moliūgiene su abrikosais.
Reikės
1 kg moliūgų,
6 abrikosų,
0,7 kg cukraus,
1 citrinos sulčių.
Paruošimo būdas
Moliūgus ir abrikosus nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, išspausti citrinos (patartina prieš tai subadyti ją šakute) sultis. Viską sudėti į puodą, užpilti cukrumi ir palaikyti, kol atsiras sulčių. Tuomet virti 30–45 min. Karštą tyrę išpilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
P. S. Jei patinka cinamonas, galima jo milteliais paskaninti verdamą moliūgienę.
Naujausi komentarai