Pereiti į pagrindinį turinį

Gardi moliūgienė su abrikosais

2014-10-08 13:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Ruduo – metas, kada ne tik mėgaujamės daržo gėrybėmis, bet tuo pačiu ruošiamės ir žiemai. Virtuvėje plušame ruošdami užtepėles, marinatus ar gardžias uogienes. Siūlome desertinį meniu paįvairinti ir moliūgiene su abrikosais.

Reikės

1 kg moliūgų,

6 abrikosų,

0,7 kg cukraus,

1 citrinos sulčių.

Paruošimo būdas

Moliūgus ir abrikosus nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais, išspausti citrinos (patartina prieš tai subadyti ją šakute) sultis. Viską sudėti į puodą, užpilti cukrumi ir palaikyti, kol atsiras sulčių. Tuomet virti 30–45 min. Karštą tyrę išpilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.

P. S. Jei patinka cinamonas, galima jo milteliais paskaninti verdamą moliūgienę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų