Pereiti į pagrindinį turinį

Morkų maltinukai su jogurtiniu padažu

2013-11-04 08:15
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

16 maltinukų reikės:

8 didelių morkų;
420 ml džiūvėsėlių;
2 svogūnų su laiškais;
1 nedidelės uoginės paprikos;
2 a. š. kapotų šviežių kalendrų;
1 a. š. maltų kalendrų;
1 a. š. kumino;
1 a. š. druskos;
0,5 a. š. pipirų;
2 v. š. natūralaus jogurto;
1 v. š. citrinų sulčių;
2 v. š. augalinio aliejaus.

Padažui reikės: 

240 ml natūralaus jogurto;
1 v. š. tailandietiško srirachos, tabasko ar aitriųjų paprikų padažo;
2 a. š. citrinų sulčių;
žiupsnelio druskos.

Nulupkite ir išvirkite morkas (virkite 30–40 minučių). Supjaustykite jas griežinėliais, sudėkite į dubenį ir sutrinkite (turėtų išeiti apie 2 stiklines). Atidėkite 360 ml džiūvėsėlių. Į sutrintas morkas įmaišykite likusius džiūvėsėlius, gerai susmulkintus svogūnus su laiškais, uoginę papriką, maltas ir šviežias kalendras, kuminą, druską ir pipirus. Tada įmaišykite jogurtą ir citrinų sultis. Kabinkite masę šaukštu ir formuokite paplotėlius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, maltinukus kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išdėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Patiekite su jogurtiniu padažu, papuoškite šviežiomis kalendromis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų