Ruošiame valgomuosius ledus su karamele, riešutais ir pieniniu šokoladu namuose. Viso labo 15 min. ir ledai paruošti!
Sudėtinės dalys:
Kiaušinis, 3 vnt.
Grietinėlė, 2 stiklinės
Cukrus, 10 v. šaukštai
Šokoladas SNICKERS, 2 vnt.
Gaminimas:
Valgomųjų ledų šventė namuose! Šį kartą imsimės prancūziškojo gamybos būdo ir ledus gaminsime kiaušinių pagrindu. Porcija keturiems.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų į du skirtingus dubenis. Į abu dubenis dedame po 5 šaukštus cukraus.
Kiaušinių baltymus išplakame iki tirštumo. Trynius išplakame iki vientisos emulsijos, pridedame keletą šaukštų karšto (tik ką užvirusio vandens) ir dar kartą išplakame.
Trečiame dubenyje iki tirštumo išplakame grietinėlę (riebesnę 35%), čia įmaišome plaktus baltymus ir trynius. Turbūt jau galvojate, o iš kur šokoladas ir karamelė? Ogi, įmaišome 100 g (du maži batonėliai) tarkuoto SNICKERS šokolado.
Ledų masę paskirstome į sandarius indus, iš kurių būtų patogu juos sušalusius kabinti, ir padedame į šaldytuvo šaldiklį bent 3-4 valandoms.
P.S. jeigu tavo mėgstamiausi ledai yra avietiniai, vietoje tarkuoto šokolado įmaišyk šviežių ar šaldytų aviečių. O jeigu tavo mėgstamiausi ledai yra kakaviniai, tuomet prieš išplakant grietinėlę, įmaišyk joje keletą šaukštų kakavos… Tiesa tokia, kad išmokus pagaminti ledų pagrindą (iš kiaušinių ir grietinėlės), eksperimentuoti su skoniais, išradingai parinkti pagardus ir atrasti unikalius receptus favoritus – rankos atviros! Sėkmės ir gero apetito!
Naujausi komentarai