Jei mėgstate salotas, sumuštinius, sriubas ar makaronus gardinti džiovintais pomidorais, juos galite pasiruošti ir namuose. Tam reikės tik pomidorų, orkaitės ir prieskonių. Džiovinti tinka visi pomidorai – reikės tik kitaip supjaustyti. Jei džiovinsite vyšninius pomidorus, juos užteks perpjauti per pusę. Jei įprasto dydžio, padalykite į keturias dalis. Jei pomidorai labai dideli, dalykite į šešias ar net aštuonias dalis.
Reikės:
2 kg pomidorų,
0,5 šaukštelio druskos,
1 šaukštelio bazilikų,
1 šaukštelio čiobrelių,
1 skiltelės česnako,
100 ml alyvuogių aliejaus.
Paruošimo būdas:
Pomidorų puseles ar skilteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite 15 minučių, kad susigertų sultys. Susmulkintus prieskonius sumaišykite su aliejumi ir aptepkite (jei lieka, apšlakstykite) pomidorus. Pomidorų skilteles sudėkite ant švarių grotelių. Orkaitės apačioje padėkite skardą su vandeniu. Džiovinkite iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 9 valandas. Džiovintiems pomidorams leiskite atvėsti, sudėkite į paruoštus nedidelius stiklainius ir ant viršaus užpilkite alyvuogių aliejaus.
Naujausi komentarai