Saldainiai saldainiukai... visiems smalyžiams tikrai patiks sekmadienio popietę pagardinti naminiais triufeliais.
Triufelių masei:
Reikės
250 g juodojo šokolado (75 proc. kakavos),
125 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
25 g sviesto,
Priedams:
Kakavos,
riešutų,
krekerių.
Paruošimo būdas
Užkaitiname grietinėlę su sviestu, gerai maišydami, kol ištirpsta sviestas. Suberiame susmulkintą peiliu šokoladą. Maišome medine mentele, kol šokoladas visiškai ištirpsta ir masė tampa vientisa. Triufelių masę šaldome šaldytuve apie 2 val.
Pasiruošiame ant lentelės priedus: susmulkiname pistacijas (ar kitus mėgstamus riešutus), susmulkiname krekerius (sūrūs krekeriai – pikantiškas variantas), į juos įmaišome šiek tiek kakavos. Rankomis formuojame norimo dydžio rutuliukus ir apvoliojame norimame priede. Dedame ant maistinio popieriaus ir dar įdedame į šaldytuvą pašaldyti. Patartina laikyti vėsiai ir uždarytuose indeliuose, kad neprisigertų kitų kvapų.
Naujausi komentarai