Pereiti į pagrindinį turinį

Naminiai triufeliai

2015-05-10 07:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Saldainiai saldainiukai... visiems smalyžiams tikrai patiks sekmadienio popietę pagardinti naminiais triufeliais.

Triufelių masei:

Reikės

250 g juodojo šokolado (75 proc. kakavos),

125 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),

25 g sviesto,

Priedams:

Kakavos,

riešutų,

krekerių.

Paruošimo būdas

Užkaitiname grietinėlę su sviestu, gerai maišydami, kol ištirpsta sviestas. Suberiame susmulkintą  peiliu šokoladą. Maišome medine mentele, kol šokoladas visiškai ištirpsta ir masė tampa vientisa. Triufelių masę šaldome šaldytuve apie 2 val.

Pasiruošiame ant lentelės priedus: susmulkiname pistacijas (ar kitus mėgstamus riešutus), susmulkiname krekerius (sūrūs krekeriai – pikantiškas variantas), į juos įmaišome šiek tiek kakavos. Rankomis formuojame norimo dydžio rutuliukus ir apvoliojame norimame priede. Dedame ant maistinio popieriaus ir dar įdedame į šaldytuvą pašaldyti. Patartina laikyti vėsiai ir uždarytuose indeliuose, kad neprisigertų kitų kvapų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų