- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šiandien populiaraus interneto naujienų portalo kaunodiena.lt skaitytojas Paulius Strasevičius siūlo pasigaminti itin skanaus obuolių pyrago. Anot P.Strasevičiaus, tai originaliausi ir skaniausi saldūs pusryčiai, kokius jam teko gaminti. Tokie pusryčiai – tai obuolių pyragas, paruošiamas vos per 10 min.
4 šaukštai karamelės (jos gaminimo receptas pateikiamas žemiau),
1 didelis obuolys,
4 riekutės sumuštinių duonos,
3 šaukštai mėgstamos varškės,
1 kiaušinis.
Keptuvėje (skrudintuve) paskrudinti duonos riekeles, o smulkiai supjaustytus obuolius kartu su karamele troškinti porą minčių ir gautą masę supilti į dubenį. Paskrudintos duonos riekelę ištepti varške ir uždėti ant viršaus karamelinę masę su obuoliais. Ant viršaus dėti varškės mase išteptą duonos riekutę. Dėti ją išteptąja puse ant jau paruoštos riekės. Gerai suspaustas riekeles pamirkyti kiaušinio plakinyje. Abu tokius suvožtinius šauti į orkaitę (180 laipsnių), kol apskrus. Siūloma valgyti šiltą su ledais.
Karamelės paruošimas:
300 ml grietinėlės,
5 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto.
Paskrudinkite visus 4 duonos gabalėlius (aš skrudinau keptuvėje). Tuomet susmulkiname obuolius ir sudedame 5 karamelę paptroškinti keletai minučių. Visą gautą masę supilame į dubenį. Paskrudintą duoną ištepame varške ir dedame karamelę su susmulkintais obuoliais. Ant viršaus sudedame duoną, išteptą varškės mase. Tuomet gerai suspaudžiame duoną ir pamirkome kiaušinio plakinyje. Šauname viską kelioms minutėms į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Patiekalą galite patiekti su ledais, apipilkite namuose pagaminta karamele. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: receptas@diena.lt.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kepsninių sezonas: lavinkime grilinimo įgūdžius (receptai)1
Kepimas ant žarijų – ne tik maisto ruošimo būdas, bet ir kulinarijos menas. Be to, tai dar viena galimybė pabūti gamtoje, praleisti laiką su artimais žmonėmis. Norint juos nustebinti puikiais skoniais reikia žinoti keletą taisyklių ir g...
-
Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)1
Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...
-
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti9
Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...
-
Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų1
Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...
-
Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?9
Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...
-
Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)
Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...
-
Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)16
Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...