Pereiti į pagrindinį turinį

Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

2024-04-16 02:00
LNK inf.

Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį skonį.

Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti / LNK stop kadras

Kaip pasigaminti chalvą, papasakojo sodybos „Molinė saulėgrąža“ šeimininkė Elžbieta Karaliūtė.

– Ko reikia chalvos gaminimui?

– Reikia dviejų puodelių lukštentų saulėgrąžų, puodelio cukraus, pusės puodelio vandens ir dviejų šaukštų aliejaus. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– O kaip ją pasidaryti?

– Pirmiausia, sausoje keptuvėje reikia pakepinti saulėgrąžas iki auksinės spalvos. Jeigu nenorite ilgai stovėti prie keptuvės, tai galite įdėti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepti penkias-šešias minutes. Svarbiausia, kad jos būtų gelsvos, auksinės. Pakepus saulėgrąžas paliekame jas pravėsti, nes jas reikės malti kombaine jau pravėsusias. Malti galima ir mėsmale, bet tuomet ilgiau užtruksite. 

LNK stop kadras

Šiandien pasakoju jums apie griliažinės chalvos gamybą, todėl jos nereikia sumalti iki visiškų miltų, truputį paliksime arba pačiame gale dar įpilsime saulėgrąžų. 

Kai jau saulėgrąžos būna sumaltos, bet dar ne iki galo, reikia įdėti porą šaukštų aliejaus. Naudokite saulėgrąžų aliejų. Aliejaus reikia tam, kad sulipintų saulėgrąžas ir jos taptų kaip šlapias smėlis. O tada jau galima galutinai gaminti chalvą. 

Į puodą įpilkite pusę stiklinės vandens. Kai vanduo užverda, reikia pilti stiklinę cukraus. Jeigu nemėgstate cukraus, galima jį keisti medumi. 

Subėrus cukrų į puodą, verdame cukraus ir vandens sirupą iki kol sirupas tampa klampus, tokia skysta karamelė. tada sirupą pilame ant sumaltų saulėgrąžų ir išmaišome. Reikia paskubėti maišyti, kad jos suliptų, nes sirupas greitai atvėsta.

LNK stop kadras

Galiausiai į bet kokį indą įdedame kepimo popierių, o į jį – chalvos masę. Įdedame į šaldytuvą, paliekame per naktį, o ryte jau galime mėgautis.

LNK stop kadras

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų