Iš daržovių dažniausiai esame pratę gaminti įvairius troškinius ar sriubas. Šį kartą siūlome praplėsti vaizduotę ir pasigaminti netradicinę moliūgų picą.
Reikės
Picos tešlai:
300 g miltų,
žiupsnelio druskos,
100 g sviesto,
3 valgomųjų šaukštų vandens.
Įdarui:
300 g moliūgų,
1 svogūno,
1 raudonos paprikos,
2 pomidorų,
1 valgomojo šaukšto aliejaus,
50 ml pomidorų tyrės,
100 g smulkiai tarkuoto parmezano,
1 šaukštelio čiobrelių,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.
Paruošimo būdas
Pilkite miltus ant stalo, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, kapokite miltus ir sviestą peiliu, kol susidarys trupiniai. Supilkite šaltą vandenį, greitai išminkykite tešlą, padarykite rutulį, susukite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve.
Per tą laiką paruoškite įdarą. Nulupkite ir nedideliais kubeliais supjaustykite moliūgą, susmulkinkite papriką ir svogūną. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite kubeliais.
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgus, pomidorų ir paprikų gabalėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, įpilkite 50 ml vandens, uždenkite ir troškinkite maždaug 10 min. Pabaigoje įmaišykite pomidorų tyrę.
Iš tešlos iškočiokite ploną apskritą lakštą, įklokite į skardą. Subadykite tešlos lakštą šakute, kraštus užlenkite. Pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę, kepkite 10 min.
Sukrėskite įdarą ant pusiau iškepusio tešlos lakšto, pabarstykite tarkuotu sūriu, kepkite dar 10 min.
Naujausi komentarai