Pereiti į pagrindinį turinį

Nori – gali atrasti: augaliniai keksiukai su batatais

2021-12-13 07:42
DMN inf.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Gamintojų nuotr.

Minkštučiai daržovių ir augaliniai keksiukai su batatais. Pati įspūdingiausia keksiukų dalis –  riešutų pabarstukai ant jų viršaus, tad tikrai jų nepamirškite.

Keksiukams reikės:

200 g kepto batato (saldžiosios bulvės)

80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso)

60 g nerafinuoto cukraus

80 ml augalinio pieno

200 g viso grūdo speltos miltų

1 a.š. cinamono

1 a.š. kepimo miltelių

1 a.š. sodos

žiupsnelio druskos

Pabarstukams reikės:

50 g smulkintų graikinių riešutų

3 š. kokoso cukraus ar tiesiog nerafinuoto cukraus

1/2 a.š. cinamono

30 g šalto sviesto (vegan)

žiupsnelio druskos

Gaminimas. Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.

Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę. Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre. Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą. Kepame 180 °C temperatūroje apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų