Jums reikės:
3 jaunų cukinijų
puodelio juodųjų ryžių (kuo puikiausiai tinka bet kokie)
tofu pakelio
svogūno
geros saujos žirnelių
česnako skiltelės
sojų padažo
augalinio sūrio „Violife“
prieskonių
gražgarsčių salotų (pateikimui)
kanapių sėklų (pateikimui)
Kaip gaminti:
Pirmiausia išvirkite ryžius. Kol virs ryžiai, galite pasiruošti tofu. Supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kad apskrustų. Kai tofu apskrus, įmaišykite sutrintą česnako skiltelę ir įpilkite kelis šlakelius sojos padažo. Pakepkite dar kelias sekundes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Atskirai apkepinkite svogūnus. Viską sumaišykite: ryžius, žirnelius (galite trumpai apvirti, tačiau galite naudoti ir šaldytus), svogūnus ir tofu gabaliukus. Pagardinkite savo mėgstamais prieskoniais.
Orkaitę įkaitinkite 180 laipsnių. Žalias jaunas cukinijas perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite vidų ir sudėkite į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi. Šaukšteliu sudėkite paruoštą ryžių-tofu įdarą, uždėkite tarkuoto sūrio ir kepkite orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
Naujausi komentarai