Pereiti į pagrindinį turinį

Nori – gali atrasti: tofinienė

2022-07-18 06:05
DMN inf.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Tofienė
Tofienė / Recepto autorių nuotr.

Tofinienė

Fantastiškai gardi tofu „kiaušinienė“, idealiai tinkanti pusryčiams.

Jums reikės (1–2 porcijoms):

• 150 g kietojo tofu

•  2 skiltelių česnako

•  1 pomidoro

•  1 poro (baltoji dalis)

•  30-50 g cukinijos

•  1 v.š. sojų padažo

•  ¼ a.š. malto kumino

•  ¼ a.š. maltos kalendros

•  ¼ a.š. maltos ciberžolės

•  Petražolių

•  Žiupsnis juodosios druskos „Kala Namak“ (nebūtinai, bet suteikia patiekalui kiaušinio skonio bei kvapo)

•  Juodųjų pipirų pagal skonį

•  Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

1. Sulaužome tofu nedideliais gabaliukais.

2. Pomidorą ir cukiniją supjaustome.

3. Petražoles sukapojame.

4. Česnako skilteles smulkiai supjaustome.

5. Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Beriame česnaką, svogūną, cukiniją ir maišant kepame 2-3 minutes.

6. Dedame pomidorus ir kepame dar 2-3 minutes.

7. Beriame tofu, įpilame sojos padažo, pagardiname prieskoniais ir viską gerai permaišome. Kepame 5 minutes.

8. Pagardiname petražolėmis, permaišome ir tiekiame.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų