Veganams tinkanti tiramisu versija – viena iš alternatyvų, koks gali būti tiramisu be kiaušinių, pieno produktų, netgi cukraus. Šiuo desertu galima mėgautis be sąžinės graužimo!
Dviem pyragaičiams reikės:
75 g miltų
50 g avižinių miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 šaukštų kokosų aliejaus
3 šaukštų agavų sirupo
60 ml augalinio pieno
75 ml stiprios kavos (biskvitų sulaistymui)
Kreminiam sluoksniui reikės:
200 g silken tofu
3 šaukštų agavų sirupo
3 šaukštų riešutų sviesto
1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių
vanilės
žiupsnelio druskos
kakavos miltelių (pabarstymui)
Kaip gaminti. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių. Inde sumaišykite biskvito ingredientus: kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, agavų sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Gerai išmaišytą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Idealiausia kepimo forma šiam kiekiui – 20cm x 12cm. Kepkite apie 15 minučių. Iškepusį palikite pilnai ataušti.
Kremo paruošimas. Kiek įmanoma labiau nusausinkite silken tofu. Visus kreminio sluoksnio ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą su S peiliuku ir sumalkite iki vientisos masės. Metaline formele iš biskvito išspauskite apskritimą, gautą apskritimą perpjaukite pusiau. Dėkite biskvito pagrindą, suliekite kava, užtepkite kreminį sluoksnį. Taip pakartokite du kartus. Viršų pabarstykite kakavos milteliais. Galima valandai įdėti į šaldiklį, kad galėtumėte lengviau išimti iš formos.
Skanaus!
Naujausi komentarai