Kas tas rizotas? Anot Pauliaus, rizotas – populiarus Šiaurės Italijoje ryžių patiekalas, kuris turi daug atmainų. Pagrindinis rizotas – į pakepintus augaliniame aliejuje svogūnus sudėti sausi ryžiai. "Aš nusprendžiau pagaminti kitokį rizotą – ryžius pakeisdamas perlinėmis kruopomis. Žinoma, nežinojau, ko galima tikėtis iš patiekalo, pakeitus bene pagrindinę jo sudedamąją dalį, tačiau mano rizika pasiteisino: šio rizoto su perlinėmis kruopomis skonis tikrai nuostabus.
200 g perlinių kruopų,
1 didelis svogūnas,
1 šaukštas sviesto,
7 pievagrybiai,
150 ml grietinėlės.
Perlines kruopas nuplauti ir suberti į verdantį vandenį. Virti 25–30 min. Kitame puode atšildyti sviestą, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus, pakepinti 3–4 min. Tuomet sudėti stambiai supjaustytus pievagrybius ir, nuolat maišant, suberti nukoštas perlines kruopas, supilti grietinėlę. Neužmiršti maišyti. Paskaninti druska, pipirais ir dar patroškinti apie 10 min. – tuomet patiekalas gatavas.
Naujausi komentarai