Savaitgalis – kepinių ir desertų metas. Siūlome pasilepinti save gardžiu moliūgų pyragu.
Reikės:
250 g moliūgo,
2 šaukštų cukraus,
3 šaukštų cukraus pudros,
2 kiaušinių baltymų,
vanilinio cukrus arba esencijos.
Gaminimas:
Moliūgo minkštimą išvirti nedideliame kiekyje pieno, atšaldyti, pertrinti per sietelį ar sumalti. Tuomet į masę įberkite cukraus ir išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite su cukraus pudra iki standumo, tada iš lėto maišant supilkite į moliūgo masę ir viską gerai išmaišykite.
Masę sudėkite į sviestu pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Viršuje peiliu išbraižykite tinklelį, pabarstykite cukrumi ir kiškite į karštą orkaitę. Galima įdėti vanilinio cukraus arba esencijos, cinamono, citrinos ar apelsino žievelės.
Skanaus!
Naujausi komentarai