Traškūs vištienos grynuoliai su orkaitėje keptomis bulvėmis vos per valandą. Darbo nedaug – o rezultatą įvertins kiekvienas.
Sudėtinės dalys:
Vištiena, 600 g
Miltai, 1/2 stiklinės
Kefyras, 120 ml
Kiaušinis, 2 vnt.
Svogūnų milteliai, 2 a. šaukšteliai
Druska, pagal skonį
Sviestas, 50 g
Gaminimas:
Aukso grynuolius primenantys vištienos gabalėliai traškia plutele jau garuoja ant stalo. O kaipgi jie paruošti?
Miltus sumaišome su druska ir svogūnų milteliais (2 a.š.).
Supjaustome vištienos krūtinėlės gabalėlius – pagardiname mėgstamais prieskoniais.
Kefyrą sumaišome su plaktais kiaušiniais.
Vištienos gabalėlius vieną po kito merkiame į kefyro ir kiaušinių plakinį, tuomet į miltus. Šiuos gabalėlius palaikome apie 30 min. dailiai sudėtus kepimo formoje (tarsi marinuotis). Apšlakstome gabalėlius sviestu (lydytu) ir pašauname į orkaitę kepti 180 laipsnių temperatūroje 40 min.
Patiekiame su orkaitėje keptomis bulvėmis ir vasariškomis agurkų salotomis. Skanaus!
P.S. vištienos gabalėliai bus sausoki, tad rekomenduojama užpilti juos vištienos padažu.
Naujausi komentarai