Reikės:
• 1 stiklinės pieno,
• 400 ml riebios grietinėlės,
• 20 g želatinos,
• 2 šaukštų cukraus,
• ¼ šaukštelio vanilino ekstrakto,
• cinamono, tarkuotos citrinos žievelės.
Į pieną supilkite želatiną ir palikite 5 min. į indą supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, vanilę ir cinamoną, citrinos žievelę. Užvirkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite maišydami 5 min. supilkite piene išbrinkusią želatiną, kaitinkite nuolat maišydami dar 2-3 min. išgriebkite citrinos žieveles. Į didelį indą su šaltu vandeniu pastatykite indą, į kurį supilkite gautą mišinį ir plakikliu plakite 10-12 min., kol nesutirštės. Po to supilkite į indelius ir pastatykite į šaldytuvą 4 val.
Sušalusią panakotą patiekite su vyšnių padažu.
Naujausi komentarai