Pereiti į pagrindinį turinį

Paprasta Pietų Azijos virtuvė – indiškas karis su krevetėmis

Karis – bendras iš Pietų ir Pietryčių Azijos kilusių valgių, šiuo metu paplitusių daugelyje šalių, pavadinimas. Dažniausiai tai su ryžiais arba duona valgomas troškinys, bet gali būti ir tiršta sriuba.

Scanpix nuotr.

Kaip jį pasigaminti, mokė šefas Gasparas Fernandesas. Anot jo, į šiuos patiekalus dedama įvairių prieskonių mišinių, kurie suteikia specifinį, neretai aštrų skonį.

Patiekalas gali būti tiek vegetariškas, gaminamas iš įvairų daržovių, kokosų pieno, tiek ir su mėsa, žuvimi. Regioninėse virtuvėse kiekviena rūšis turi savitą pavadinimą.

Šįkart šefas mokė gaminti indišką karį su krevetėmis.

Reikės

7 krevečių, 0,5 a.š. kumino, 0,5 a.š. imbiero, 2 skiltelių česnako, 0,5 a.š. ciberžolės, kokoso, 0,5 a.š. kalendros sėklų, 150 g šviežių kalendrų, 0,5 a.š. aitriųjų pipirų dribsnių, gvazdikėlių.

Patiekalo gaminimo eigą stebėkite LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų