Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti gardžios paprikos ir apelsinų sriubos.
Reikės (4 porcijos):
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1kg raudonųjų paprikų;
3 apelsinų;
1 šaukšto apelsinų žiedų vandens;
Druskos;
Šaukšto aitriųjų paprikų tyrės;
Gaminimas:
1. Dideliame prikaistuve ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Tuomet nuplauname ir nusausiname paprikas. Išėmę jų sėklas supjaustome išilgais ketvirčiais. Viską susmulkiname.
2. Susmulkintą papriką dedame į keptuvę ir pakepiname. Keptuvę laikome uždengtą. Pasūdome pagal skonį.
3. Nuo apelsinų nuplauname vašką ir vieno apelsino žievelę sutarkuojame į keptuvę kurioje kepa paprika. Uždengiame ir pakaitiname ant didesnės ugnies. Kaitiname tol, kol pradės stipriai garuoti. Tuomet ugnį sumažiname. Toliau troškiname apie 15min.
4. Išspaudžiame apelsinų sultis į keptuvę. Tuo pačiu metu dedame ir paprikų tyrę. Viską gerai išmaišome. Suminkštėjusias paprikas išplakame virtuviniu kombainu ir vėl pakaitiname keptuvėje.
Naujausi komentarai