Pereiti į pagrindinį turinį

Paprikos ir apelsinų sriuba (receptas)

2013-06-26 19:07
Paprikos ir apelsinų sriuba (receptas)
Paprikos ir apelsinų sriuba (receptas) / Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Portalo kaunodiena.lt skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti gardžios paprikos ir apelsinų sriubos.

Reikės (4 porcijos):

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1kg raudonųjų paprikų;

3 apelsinų;

1 šaukšto apelsinų žiedų vandens;

Druskos;

Šaukšto aitriųjų paprikų tyrės;

Gaminimas:

1. Dideliame prikaistuve ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Tuomet nuplauname ir nusausiname paprikas. Išėmę jų sėklas supjaustome išilgais ketvirčiais. Viską susmulkiname.

2. Susmulkintą papriką dedame į keptuvę ir pakepiname. Keptuvę laikome uždengtą. Pasūdome pagal skonį.

3. Nuo apelsinų nuplauname vašką ir vieno apelsino žievelę sutarkuojame į keptuvę kurioje kepa paprika. Uždengiame ir pakaitiname ant didesnės ugnies. Kaitiname tol, kol pradės stipriai garuoti. Tuomet ugnį sumažiname. Toliau troškiname apie 15min.

4. Išspaudžiame apelsinų sultis į keptuvę. Tuo pačiu metu dedame ir paprikų tyrę. Viską gerai išmaišome. Suminkštėjusias paprikas išplakame virtuviniu kombainu ir vėl pakaitiname keptuvėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų