Pereiti į pagrindinį turinį

Parodė, kaip taisyklingai ruošti arbatą

Ketverius metus Kinijoje gyvenęs ir jau 20 metų arbatos ruošimo subtilybėmis besidomintis arbatos ekspertas Rokas Bernotas teigia, kad ruošdami šį gėrimą lietuviai dažnai daro kelias pagrindines klaidas.

Pixabay nuotr.

„Parduotuvėse arbatos dažnai yra senos, ne iš pačių geriausių plantacijų. (...) Tad reikia taisyklingai pasirinkti arbatžoles. Vanduo neturi būti užvirintas. Be to, arbata neturi būti ilgai plikinama – apie 3 minutes“, – teigia R. Bernotas bei prideda, kad vanduo turi būti minkštas. Pavyzdžiui, Vilniuje naudojamas vanduo arbatos ruošimui yra tinkamas.

Pats arbatos ruošimas, anot eksperto, užtrunka apie 10 minučių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų