Paryžietiški blyneliai su braškėmis Pereiti į pagrindinį turinį

Paryžietiški blyneliai su braškėmis

2014-06-17 04:00 diena.lt inf.

Šilta ar šalta – desertiniais patiekalais mėgautis visada malonu. Šįkart siūlome pasmaguriauti paryžietiškai blyneliais su braškėmis.

Paryžietiški blyneliai su braškėmis
Paryžietiški blyneliai su braškėmis / Shutterstock nuotr.

Šilta ar šalta – desertiniais patiekalais mėgautis visada malonu. Šįkart siūlome pasmaguriauti paryžietiškai blyneliais su braškėmis.

Reikės
250 ml pieno,

2 kiaušinių,

130 g miltų,

100 g cukrus,

500 g braškių,

3 kiaušinių baltymų,

2 šaukštų sviesto,

1 šaukšto miltelinio cukraus.

Paruošimo būdas

Suplakite pieną ir kiaušinius. Nuolat maišydami po truputį suberkite miltus ir 1 šaukštą cukraus. Tešlą palaikykite 30 min. Tada įkaitusiame svieste iškepkite aštuonis blynelius.

Braškes perpjaukite per pusę ir sudėkite ant blynelių. Blynelius perlenkite pusiau ir sudėkite į kepimo formą. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, sukrėskite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant blynelių.

Kepimo formą tuoj pat dėkite į 250 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 2–3 min. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite braškėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra