Šilta ar šalta – desertiniais patiekalais mėgautis visada malonu. Šįkart siūlome pasmaguriauti paryžietiškai blyneliais su braškėmis.
Reikės
250 ml pieno,
2 kiaušinių,
130 g miltų,
100 g cukrus,
500 g braškių,
3 kiaušinių baltymų,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltelinio cukraus.
Paruošimo būdas
Suplakite pieną ir kiaušinius. Nuolat maišydami po truputį suberkite miltus ir 1 šaukštą cukraus. Tešlą palaikykite 30 min. Tada įkaitusiame svieste iškepkite aštuonis blynelius.
Braškes perpjaukite per pusę ir sudėkite ant blynelių. Blynelius perlenkite pusiau ir sudėkite į kepimo formą. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, sukrėskite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant blynelių.
Kepimo formą tuoj pat dėkite į 250 °C temperatūros orkaitę ir kepkite 2–3 min. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi ir papuoškite braškėmis.
Naujausi komentarai