Pereiti į pagrindinį turinį

Pa­si­džiau­ki­te ge­rais orais: receptai iš­ky­lai gam­to­je

2016-07-04 10:33

Šil­tuo­ju se­zo­nu or­ga­ni­zuo­ti sa­vait­ga­lio va­ka­rie­nę ar grei­tus pie­tus su bend­ra­dar­biais po at­vi­ru dan­gu­mi – pui­ki idė­ja.

Net ir mies­te gau­su ža­vių par­ke­lių, pui­kiai tin­kan­čių iš­ky­loms. Tad kaip grei­tai ir leng­vai su­reng­ti jau­kią iš­ky­lą ar­ti­miems žmo­nėms?

Ko­kius pa­tie­ka­lus rink­tis, kad juos ga­min­dami neužt­ruk­tu­mė­te il­gų va­lan­dų, o gar­džiuo­tis jais ne prie sta­lo ­bū­tų paprasta? Štai ke­lios pa­tie­ka­lų idė­jos, tin­kan­čios pik­ni­kui gam­to­je ar mies­to par­ke.

Suk­ti­nu­kai su la­ši­ša

Rei­kės:

la­va­šo,

rū­ky­tos la­ši­šos (pui­ki al­ter­na­ty­va – kep­ta la­ši­ša),

mėgs­ta­mo te­pa­mo­jo sū­rio,

švie­žių žo­le­lių (kra­pai ir čiob­re­liai tiks idea­liai),

sa­lo­tų,

po­mi­do­rų.

La­va­šą iš­tep­ki­te sū­riu, pa­bars­ty­ki­te smul­kin­to­mis žo­le­lė­mis. Pask­leis­ki­te su­smul­kin­tą la­ši­šą, po­mi­do­rus, tuo­met už­den­ki­te sa­lo­tų la­pais. La­va­šą tvir­tai su­su­ki­te į ri­ti­nį ir va­lan­dai pa­li­ki­te šal­dy­tu­ve. Tuo­met su­pjaus­ty­ki­te vie­no kąs­nio dy­džio ga­ba­lė­liais.

Su­muš­ti­niai su jau­tie­na

Rei­kės:

vi­du­ti­niš­kai kep­tos jau­tie­nos (pui­kiai tiks nuo pie­tų li­kę did­keps­niai),

duo­nos (idea­liai tiks ita­liš­ka čia­ba­ta),

ma­jo­ne­zo,

grū­dė­tų­jų gars­ty­čių,

po­mi­do­ro,

bal­to­jo svo­gū­no,

ma­ri­nuo­tų agur­kė­lių,

aly­vuo­gių alie­jaus.

Duo­ną su­pjaus­ty­ki­te maž­daug 1,5 cm sto­rio rie­kė­mis, ap­tep­ki­te aly­vuo­gių alie­ju­mi ir pa­skru­din­ki­te or­kai­tė­je ar skru­din­tu­ve. Mė­są ir dar­žo­ves su­pjaus­ty­ki­te plo­no­mis rie­kė­mis. Pa­da­žą pa­si­ga­min­ki­te su­mai­šę no­ri­mą kie­kį ma­jo­ne­zo su grū­dė­to­sio­mis gars­ty­čio­mis (ma­jo­ne­zo da­lis tu­rė­tų bū­ti maž­daug tri­gu­bai di­des­nė). Ant čia­ba­tos dė­ki­te dar­žo­ves, jau­tie­ną, gau­siai pa­gar­din­ki­te pa­da­žu ir už­den­ki­te dar vie­na rie­ke duo­nos.

Kra­bų laz­de­lių sa­lo­tos

Rei­kės:

ry­žių,

kon­ser­vuo­tų ku­ku­rū­zų,

kra­bų laz­de­lių,

agur­kų,

švie­žių kra­pų,

ma­jo­ne­zo,

drus­kos, pi­pi­rų.

Ry­žius iš­vir­ki­te ir at­vė­sin­ki­te. Agur­ką nu­lup­ki­te ir su­pjaus­ty­ki­te ku­be­liais. Sus­mul­kin­ki­te kra­bų laz­de­les, o kra­pus smul­kiai su­ka­po­ki­te. Pas­ta­rą­sias su­de­da­mą­sias da­lis su­mai­šy­ki­te di­de­lia­me du­be­ny­je, su­ber­ki­te ku­ku­rū­zus, pa­gar­din­ki­te ma­jo­ne­zu, drus­ka, pi­pi­rais. Va­lan­dai įdė­ki­te į šal­dy­tu­vą. Be­je, pik­ni­ko me­tu šias sa­lo­tas ga­li­ma pa­tiek­ti sluoks­niuo­tos teš­los krep­še­liuo­se – taip val­gy­ti bus pa­to­giau.


Ko ver­tė­tų neuž­mirš­ti ren­gian­tis į iš­ky­lą

Tvir­tas pin­tas krep­šys – kur kas šau­nes­nė išei­tis nei ap­lin­ką ter­šian­tys plas­ti­ki­niai mai­še­liai. Ja­me su­dė­ti tra­pūs daik­tai bus kur kas sau­ges­ni, toks krep­šys pa­to­gus tiek neš­tis, tiek ir vež­ti au­to­mo­bi­ly­je.

Į pik­ni­ką tie­siog bū­ti­na pa­siim­ti drėg­nų ser­ve­tė­lių, ku­rios bus tik­ras iš­si­gel­bė­ji­mas ne­ty­čia ap­si­lie­jus gė­ri­mu ar no­rint prieš val­gį nu­si­šluos­ty­ti ran­kas.

Ge­ro­kai sta­bi­les­nį sta­lą ant že­mės pa­ruo­ši­te, jei pa­tie­si­te kie­tes­nį pa­grin­dą. Tam pui­kiai tiks gu­mi­niai jo­gos ki­li­mė­liai, o mais­tą su­dė­ti ga­li­ma ant me­di­nio pa­dėk­lo.

Neuž­mirš­ki­te kre­mo nuo sau­lės ir purš­ka­lo nuo vabz­džių, kad jū­sų iš­ky­los ne­su­ga­din­tų nu­de­gi­mai ar per­štin­tys įkan­di­mai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų