Pereiti į pagrindinį turinį

Paukštienos kukuliai su apelsinų padažu

2015-02-10 14:45
DMN inf.

Kai norisi mėsos, bet ne per daug sunkios, mielai renkamės vištieną. O ją paruošti galime dar skaniau, nei įprastai, pagardindami apelsinų padažu.

Reikės

500 g vištos krūtinėlės,

2 valgomieji šaukštai aliejaus,

1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių,

1 arbatinis šaukštelis džiovintų gelsvių,

20 g svogūnų laiškų (smulkintų),

kiaušinio,

2 g juodųjų pipirų,

2 kvapiųjų pipirų,

2 laurų lapelių,

svogūno,

česnako skiltelės,

druskos (žiupsnelio),

5 apelsinų (padažui),

3 valgomųjų šaukštų skysto medaus (padažui).

Paruošimo būdas

Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.

Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Įmaišykite juos į maltą mėsą.

Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius, sumeskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus, įdėkite laurų lapelius ir apie 20 min. virkite.

Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus, nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.

Supilkite sultis į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.

Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų