Kai norisi mėsos, bet ne per daug sunkios, mielai renkamės vištieną. O ją paruošti galime dar skaniau, nei įprastai, pagardindami apelsinų padažu.
Reikės
500 g vištos krūtinėlės,
2 valgomieji šaukštai aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų gelsvių,
20 g svogūnų laiškų (smulkintų),
kiaušinio,
2 g juodųjų pipirų,
2 kvapiųjų pipirų,
2 laurų lapelių,
svogūno,
česnako skiltelės,
druskos (žiupsnelio),
5 apelsinų (padažui),
3 valgomųjų šaukštų skysto medaus (padažui).
Paruošimo būdas
Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.
Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Įmaišykite juos į maltą mėsą.
Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius, sumeskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus, įdėkite laurų lapelius ir apie 20 min. virkite.
Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus, nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.
Supilkite sultis į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.
Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.
Naujausi komentarai