Aplink mirguliuojant įspūdingiems kavinių, kartais norisi pasimėgauti paprastu naminiu maistu ar dubenėliu šiltos sriubos. Tokią galite labai lengvai pasigaminti patys.
Reikės
125 g perlinių kruopų,
2 vidutinio dydžio morkų,
1 didelio svogūno,
500 g pievagrybių (galima keisti kitokiais baltais grybais),
1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos,
50 ml balzaminio acto,
2 litrų sultinio,
druskos,
pipirų,
krapų.
Paruošimo būdas
Kruopas užpilti litru vandens ir virti 30 min. Po to vandenį nupilti ir kruopas perplauti šaltu vandeniu. Svogūną supjaustyti (nelabai smulkiai) ir truputį pakepinti. Nuvalytus pievagrybius supjaustyti stambiais gabaliukais ir sudėti į keptuvę prie svogūnų. Kelias minutes vis pamaišant viską pakepinti. Sukrėsti pomidorų pastą, išmaišyti ir dar minutę pakepint.
Sultinį užvirinti ir sudėti apkeptus svogūnus bei pievagrybius. Morkas supjaustyti apskritimais ir kartu su perlinėmis kruopomis suberti į sultinį. Supilti balzaminį actą, pridėti prieskonių ir išmaišius virti 20–25 min., kol morkos ir kruopos išvirs.
Naujausi komentarai