Prancūzijos maisto gamintojai įsitikinę – Lietuvos rinkoje atsirastų vietos jų produkcijai. Todėl pasiryžę vežti ją čia net iš nedidelių šeimos įmonių.
Prancūziškas šokoladas, konservai ir, žinoma, vynai. Šiuos gaminius pristatė Prancūzijos ambasadoriaus rezidencijoje viešėję šios šalies verslininkai. "Lietuvoje importas per ketverius metus patrigubėjo. Manome, kad ši tendencija dar tęsis, todėl Prancūzijos verslininkai mato galimybes įsitvirtinti lietuviškoje rinkoje", – sakė Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje J.E.Francois Laumonier, pridurdamas, kad prancūzus skatina ir prekybininkų iš kitų Europos šalių sėkmė Lietuvoje.
Į didžiuosius prekybos centrus verslininkai nesitaiko. "Net ir Prancūzijoje mūsų prekės gana brangios ir skirtos daugiausia gurmanams", – pripažino bendrovės "Conserviere St Christophe" atstovas Patrickas Triboulet. Tačiau galimybė netrukus pradėti prekiauti nedidelėse parduotuvėlėse – visai reali.
Prancūzų verslininkai tikina, kad Lietuvos vartotojus jų gaminiai turėtų pradžiuginti. Juk kulinarijos gerbėjams visada malonu turėti, iš ko pasirinkti. O prancūziškas maistas ir vynai visada buvo gerai vertinami.
Verslininkų siūlomi produktai gaminami nedidelėse šeimos įmonėse ir tai, pasak jų, tik pranašumas. "Mūsų nedidelė įmonė ypatinga tuo, kad į mėsą nededame jokios chemijos. Tiesiog dedame į puodą, kaitiname ir viskas", – tikino P.Triboulet. Šokolado gamykloje "Chocolats Berthelot" dirba tik penkiolika žmonių, tačiau ji vertinama taip, kad net tiekia saldumynus Prancūzijos prezidentūrai.
Beje, šokolado gamintojai perspėja – visada žiūrėkite šokolado pagaminimo datą, nes tikrai geras jis būna tik du mėnesius.
Naujausi komentarai