Kol pavasaris dar nedrąsiai beldžiasi ir vis dar norisi šiltų patiekalų, Siūlome pasigaminti prancūziškos svogūnų sriubos. Sveika, paprastu ir labai skanu.
Reikės:
½ kg svogūnų,
50 g sviesto,
4 česnako skiltelių,
1 stiklinės baltojo sauso vyno,
1 l vištienos sultinio,
1 prancūziško batono,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 arbatinio šaukštelio cukraus,
1 saujos tarkuoto sūrio.
Gaminimas:
Iš vakaro galite išsivirti vištienos sultinį. Po to jį tereikės pašildyti. Nulupkite svogūnus, supjaustykite juos labai plonais griežinėliais. Susmulkinkite česnakus. Puode storu dugnu šaukšte alyvuogių aliejaus išlydykite sviestą. Sudėkite ten svogūnus ir česnakus. Ant stiprios ugnies pakepinkite kol pradės gelsti. Įdėkite šaukštelį cukraus. Kai svogūnai apkeps, sumažinkite ugnį ir troškinkite juos apie dvidešimt minučių. Tuomet supilkite vyną, karštą sultinį, viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos, pipirų, sumažinkite ugnį iki minimumo ir lėtai virkite valandą. Tuo metu supjaustykite prancūzišką batoną dviejų pirštų storio gabalėliais. Sudėkite ant kepimo skardos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje apie dešimt minučių, kol apskrus.
Sriubą išpilstykite į karščiui atsparius indelius. Į kiekvieną įdėkite porą skrebučių iš orkaitės, apibarstykite viską tarkuotu sūriu ir trumpam šaukite į orkaitę, kad sūris pasilydytų. Patiekite kai indeliai šiek tiek pravės. Skanaus!
Naujausi komentarai