Bolonijos padažas
Reikės:
• 1 smulkiai supjaustyto svogūno
• 3 susmulkintų skiltelių česnako,
• 2 vidutinių dydžio labai smulkiai supjaustytų morkų,
• 1 smulkiai supjaustyto saliero koto,
• 100 g smulkiai supjaustytų pievagrybių,
• 1 st. raudonųjų lęšių
• 800 g (dviejų skardinių) smulkintų konservuotų pomidorų
• 2 valg. š. pomidorų pastos
• 1 st. sultinio
• 1 arbat. š. džiovinto raudonėlio
• 1 arbat. š. džiovinto baziliko
• 2 arbat. š. sojų padažo (naudojau su mažiau druskos)
• saujelės susmulkintų šviežių petražolių,
• druskos, juodųjų pipirų
• aliejaus kepimui
• šlakelio augalinės grietinėlės ar pieno (naudojau pieną)
Gaminimo eiga:
1. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės temperatūros. Suberti svogūną, morką, salierą. Pakepinti apie 5-6 min., kol daržovės suminkštės.
2. Suberti grybus, česnaką. Pakepinti apie 3-4 min.
3. Supilti pomidorus, pomidorų pastą, sultinį, įberti raudonėlį, baziliką, druską. Užkaisti iki virimo, tada sumažinti temperatūrą iki nedidelės ir patroškinti apie 10 min.
4. Suberti lęšius. Galima įpilti šiek tiek vandens, jeigu trūksta skysčio. Uždengti dangtį ir troškinti apie 20-25 min. ar kol lęšiai bus išvirę.
5. Įpilti šiek tiek grietinėlės ar pieno, sojų padažo. Įberti dar druskos, pipirų. Užbarstyti petražolėmis.
6. Patiekti su spagečiais ar makaronais.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!
Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui „Skanauk su Aušra“
Naujausi komentarai