Pereiti į pagrindinį turinį

Putojantis vynas "Freixenet" pavasariui

2009-03-21 09:00
Putojantis vynas "Freixenet" pavasariui
Putojantis vynas "Freixenet" pavasariui / "Bennet Distributors" nuotr.

Putojantis vynas cava "Freixenet" (tariamas frešenet) atnaujinto dizaino buteliuose jau pasiekė Lietuvą.

Šis putojantis vynas gaminamas San Sadurni de Nojos vietovėje į pietvakarius nuo Barselonos, Katalonijos regione, Ispanijoje. Šiandien tai didžiausias šios rūšies putojančio vyno, gaminamo naudojant tradicinį gamybos metodą, gamintojas pasaulyje. Cava – tai vardas, suteikiamas itin kokybiškiems putojantiems vynams, pagamintiems iš pripažintų vynuogių rūšių ir laikantis griežtų reikalavimų. Vyno kilmė ir kokybė griežtai kontroliuojama įstatymų.

"Freixenet" putojančių vynų gamybai pasirinktas brangus ir kruopštus klasikinio šampano gamybos metodas. Lygiai tokiu pat metodu jau kelis šimtmečius gaminamas šampanas Prancūzijoje. Šiuo metu Lietuvoje parduodami trijų rūšių "Freixenet" putojantys vynai: "Freixenet Carta Nevada" – baltasis pusiau sausas putojantis vynas, "Freixenet Cordon Negro" – baltasis sausas putojantis vynas ir "Freixenet Rosado" – rausvasis sausas putojantis vynas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų